Home Hittat / saknar katt Efterlys en katt

onsdag14 november 2018

Annonsera bortsprungen / upphittat katt

Sök först under Upphittade eller Bortsprungna katter här på hemsidan och andra relaterade hemsidor innan du skickar in en efterlysning. Titta gärna i SVEKATTs nationella databas för bortsprungna och upphittade katter Vilse.nu.

Efterlys en upphittat katt

Maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. enligt nedan (* är obligatorisk information)

* När hittades katten?
* Var hittades katten?
* Kattens kön:

* Om katten:
* Namn
   Telefon
   Mobil 
* E-mail

Bifoga gärna en bild.

Kom även ihåg att maila  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.">Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om katten har kommit tillrätta, så vi kan ta bort annonsen.

Efterlys en bortsprungen katt

Maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. enligt nedan (* är obligatorisk information)

* Kattens namn:
* Katten kastrerad? Ja/Nej
* Katten id-märkt? Chip/Tatuering/Nej
* När försvann katten?
* Var försvann katten?
* Kattens kön:

* Om katten:
* Namn:
   Telefon:
   Mobil:
* E-mail:


Bifoga gärna en bild.

Kom även ihåg att maila  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om katten har kommit tillrätta, så vi kan ta bort annonsen.

 

Tips på vad du kan göra när din katt har försvunnit

Ställ ut matskålar med doftande kattmat t.ex tonfisk, blötmat, sardiner i tomatsås på flera ställen i området så att katten håller sig kvar och inte vandrar vidare. Ställ matskålarna så att de inte upptäcks av folk eller fåglar förslagvis i bsukar och snår. Man kan även lägga en efterlysningslapp vid matskålarna om att man saknar just sin katt.

Be folk/grannar att titta i sina garage, uthus, lador, bodar, vedskjul o dyl. så att din katt inte har blivit instängd på något sådant ställe där dörrar kan ha varit tillfälligt öppna. Ibland kan det röra sig om nån minut, timme etc att en katt går in där det tillfälligt står en dörr öppen. Be dem därför kolla noga i alla såna utrymmen och helst att du själv får komma med då det inte är alla katter som kommer fram till främmande folk. Titta mer än en gång i olika utrymmen då en katt av instinkt kan ligga kavr och gömma sig.

Lappa ner HELA området, trappuppgångar, anslagstavlor, affärer o dyl. med efterlysnings-lappar. Utlova hittelön, det brukar göra folk mer uppmärksamma.

Prata med närboenden varje dag och fråga de om de har sett katten. När du pratar med dem varje dag så glömmer de inte bort att du saknar din katt vilket de annars lätt gör, det är ju inte "deras problem", tyvärr är det så människan fungerar.

Använd ficklampa, gärna med LED-ljus och sök efter katten kvällstid. Med LED-ljus så ser man tydligt katt-ögon på långt håll men även i mörka utrymmen.

Annonsera i GP, med bild och hittelön.

En skygg, rädd, blyg katt samt katter som är ovana med att vistas ute dvs innekatter kan vara svår att fånga in "för hand" och man kan därför behöva låna andra hjälpmedel såsom Lotin-fällor och ”drop-traps”. Kontakta därför föreningar, organisationer, myndigheter som kan vara behjälpliga med att låna ut sådant samt då även ge tips, råd och information om vad mer man kan göra.

Till dig som kattägare

  • Har du en bra bild på din katt? Se till att dokumentera din katt för den händelse att den skulle försvinna.
  • Självklart rekommenderar vi också att din katt öron/chip-märks även om den "bara skall vara inne" - när den väl har rymt ökar det dramatiskt chansen att få tillbaka katten om man lätt kan spåra ägaren. Läs mer om detta under Kontroll av id-märkning.
  • Sätt gärna även på din katt ett halsband (gärna med reflex) med ampull, med kontaktinformation till dig.