Home Hjälp till Övrigt

onsdag14 november 2018

Opionsbildning

Gillar du att skriva? I sådan fall kan du vara med i opinionsbildningen för att höja kattens status. Detta innebär bland annat att författa debattartiklar och insändare till tidningar, skriva brev till politiker, hålla i namninsamlingar och liknande. Det finns även färdigt material som kan användas för att sprida information om hemlösa katter och om Göteborgs Katthjälp. Arbetet med att höja kattens status är något som pågår ständigt i vår vardag. Varje gång du i ett vanligt samtal informerar någon om hur viktigt det är att kastrera, ID-märka och vaccinera sina katter gör du en viktig insats för katten. Inte minst genom att själv vara en god förebild som kattägare, bidrar du till att höja kattens status.

Sprida information

Ett enkelt sätt att hjälpa till är att sprida information. Titta gärna under Material, där ligger bl a en rivlappsaffisch som du kan sätta upp hos zooaffärer, veterinärer, livsmedelaffärer mm. På detta sätt hjälper du oss att hitta nya hem till de katter som vi tar hand om just nu!

Adoptera en katt

Funderar du på att skaffa en katt eller utöka den kattskara du redan har? I sådan fall är det en välgärning att adoptera en katt från föreningen. Du hjälper dessutom två katter på samma gång, dels katten du köper, men även den katt som får "din" katts plats hos föreningen. Titta bland våra Katter för adoption för att se vilka som just nu söker hem.