Home Våra katter Katter vi saknar

onsdag14 november 2018

Katter vi saknar

 dikt

Fräso

frsoFräso var något alldeles extra. En katt med stoooort ego som enbart med sin blick kunde styra allt och alla. ”My way or the highway”, det var hans motto. Att han hade FIV (kattaids) var inte något som störde honom annat än att han lite då och då drabbades av en snornäsa. Det var en akut hjärnskada, förmodligen en stroke, som sög livslusten ur honom.

Läs mer

Idun

visaknaridun”Hon kom till oss liten och vinglig på benen, men hon gick rakt in i våra hjärtan. Efter några dagar med mat och kärlek så blev hon starkare. Hon fick tyvärr inte vara med oss så länge men hon finns alltid med oss i våra hjärtan. Hon har en fin plats bredvid Zingo i trädgården.” skriver jourhemmet.

Läs mer

BillieBoy

billieboy4BillieBoy blev plötsligt förlamad i bakbenen. Vid magnetröntgen visade det sig att han hade en elak tumör längs hela ryggraden och att behandling var omöjligt.

Läs mer

Valdemar

valdemarValdemar blev akut sjuk och hos djursjukhuset konstaterades det att Valdemar hade ett gravt hjärtfel. Trots massiva insatser och medicin, så gick ej hans liv att rädda. En oerhörd chock för alla inblandade i föreningen, men naturligtvis mest för Valdemars husse och matte.

 

Läs mer

Zingo

kattervisaknarzingoLille Zingo kom till föreningen redan dålig i kattsnuva. Kattsnuvan hade även gjort att han även fått ett sår på hornhinnan i ena ögat och pupillen hade runit ur, ögat gick inte att rädda. För att ge Zingo ett fortsatt bra liv, så var det enda alternativet att operera bort det skadade ögat.

 

Läs mer

Lisa

lisa litenLisa drabbades av cancer.
Jourhemsmatte har skrivit om Lisa.

 

Läs mer

Fina

finalitenVår allra minsta lilla Fina, som tyvärr var sjuk redan då hon kom till föreningen och som till slut inte orkade mer.

 

Läs mer

Katterna från Alafors

Vi vill här ge alla de katter från Alafors, som vi ej hann rädda från misären en alldeles egen gemensam minnesplats. Vi hittade tyvärr både vuxna katter och döda kattungar på området. Då nu ingen brydde sig om dem, då de levde och hur de levde, så vill vi ge dem denna plats, så att de inte blir helt bortglömda. Ingen nämnd och ingen glömd, som det heter. Vi som var där kommer aldrig att kunna eller för den delen vilja glömma dessa katter.

Läs mer

Gubben

gubbenGubben är en av de många kattungar och vuxna katter vi räddade från ett industriområde i Högsbo. Han är den enda därifrån som vi tyvärr inte kunde hjälpa till ett bättre liv…

 

Läs mer

Anton

antonAntonkillen..
Ännu en av våra tappra gamla kattkillar i föreningen har fått somna in.

Läs mer

Hjördis

hjrdisFöreningens lilla katt-tjej Hjördis är ej med oss längre.

 

Läs mer

Pelle

pellePelle fångades in av föreningen och det visade sig att han var både kastrerad och idmärkt. Den förra ägaren kontaktades och det visade sig att han hade varit försvunnen i 10 år!! Tyvärr kunde ägaren inte ta emot honom pga ändrade förhållanden och vi fick tillstånd att omplacera honom.

Läs mer

Love

loveSå har Love fått somna in, hemma här i sin trygga miljö där han bott med oss i 1 1/2 år.

Läs mer